Residència / Discapacitats Intel·lectuals

Mas Sauró

MG_127374

Acompanyem els Projectes de Vida de les Persones

Inaugurada el mes de juliol de 2015, és la segona residència de la ciutat de Barcelona especialitzada en persones amb discapacitat intel·lectual, necessitat de suport extern i trastorns de conducta. Amb 49 residents és la més gran del territori català.


Des de Mas Sauró acompanyem en el Projecte de Vida de les Persones amb discapacitat intel·lectual. Invertim en formació i desenvolupament personal i mantenim el compromís amb la integració en la comunitat i l’entorn més proper. Treballem per l’eliminació dels prejudicis, fomentant la valoració de les persones pel seu talent i personalitat.


A la Residència es realitzen molts tipus d’activitats destinades a que les persones que hi viuen adquireixin el màxim d’autonomia i minimitzin els seus trastorns de conducta.
El centre gaudeix d’un espai interior de 3200 m2 distribuïts en 3 unitats de convivència i 7 sales d’activitats totalment equipades. El treball es realitza des de l’Atenció Centrada en la Persona i el Reforç Conductual Positiu.


A Mas Sauró hi treballen un total de 56 professionals de diferents àrees per oferir a les persones usuàries el màxim de benestar i de qualitat de vida– El nostre objectiu és la seva integració com a ciutadans de ple dret.

A Mas Sauró destaquem:

En plena natura, a la serra de Collserola, la nostra ubicació permet tant el contacte amb la natura com amb l’entorn urbà, tenint en compte que en transport públic estem a 15 minuts de Sarrià i 25 de Plaça Catalunya.


Les instal·lacions són molt noves (any 2015) i gaudeix de totes les comoditats necessàries per les característiques de les persones a qui atenem, amb una mitja d’edat de 35 anys i molta necessitat d’activitats dinàmiques i integradores.


L’equip d’atenció directa de cada unitat de convivència està format per 12 monitors que garanteixen que les persones treballin per la seva autonomia i millora conductual a través de les activitats tant internes com externes.


A part el centre gaudeix d’un equip tècnic de suport a l’activitat i treball directe amb els residents format per: infermeria, metge, psiquiatra, psicopedagoga, psicòleg, treballador social i terapeuta ocupacional.

Contacte

Com a casa teva

• Places

Mas Sauró és un centre concertat.

  • Places de Residència de Discapacitats Intel·lectuals: 49

49

Places

• Instal·lacions i equipaments

Totes les habitacions, excepte una, són individuals. Els banys, totalment adaptats i equipats es comparteixen amb un màxim de 3 persones.

 

El centre és tot exterior i disposa de 4 patis d’accés des de les unitats i una zona enjardinada a tot el seu voltant.

 

Es disposa d’aparcament propi.

• Serveis

Assistencials

035 - Creative ThinkingCreated with Sketch.

Activitats educatives: activitats d’aula, informàtica, grup de preparació a la vida autònoma, sortides autònomes, sortides a compres

Activitats estimulatives: estimulació cognitiva, montessori, sala snoezelen, taller de memòria.

Activitats físiques: futbol, petanca, bàsquet, piscina, trekking, bicicleta, atletisme, fitness.

Activitats inclusives: biblioteca, cooperació, col.laboració amb protectores, espigoladors.

Activitats de sensibilització: Adecco, SIFU, Cooperació Internacional

Altres

Perruqueria, estètica i imatge

Podologia

Servei de bugaderia i neteja

Assessorament legal

Acompanyaments (hospitals, especialistes, urgències)

Personal Shopper

Planificació farmacològica

Revisions buco-dentals

Petits arranjaments de roba i etiquetatge.

Revisions oftalmològiques

Revisions auditives

Ubicació

En cotxe

Pots arrivar-hi per la B-24 i la BV-1462. Aparcament gratuït.

En autobús

Pots agafar autobús 118 (Vallvidrera a Mas Guimbau) a la parada Torrent del Rovelló – Camí del Pantà fins Camí del Mas Sauró (2082)

 

Ferrocarrils de Catalunya

Línia S1 o S2 fins a Baixador de Vallvidrera, després s’ha d’agafar l’autobus 118.

Coneix el centre