Fundació Vella Terra

Reglament de règim intern de la Unitat de Tuteles.

27 de març de 2012

Acabem de publicar el Reglament de règim intern de la Unitat de Tuteles, un dossier on hi podràs trobar:

1- Dades d'identificació.

2- Missió.

3- Equip de treball.

4- Desenvolupament funcional del servei de tuteles.

Si en vols rebre un exemplar, no tens més que enviar-nos un mail i t'enviarem una versió de la revista en format pdf.

VI Jornades Interdisciplinars de Residències de Gent Gran de Catalunya.

23 de març de 2012

El passat 23 de març, Sergi Osuna, Director de la Fundació Vella Terra, va participar en les VI Jornades Interdisciplinars de Residències de gent gran de Catalunya, en la que va parlar d'ètica, estètica i resultat.

En la seva exposició, va parlar de la importància d'incorporar la variable ètica a les organitzacions implica una reflexió contínua sobre com fem les coses i com pensem que les hauríem de fer. Aquesta reflexió comporta en molts casos canvis de segon ordre, és a dir, un gir en la manera com les organitzacions i els professionals que hi treballen perceben i interpreten la realitat: com perceben el client, l’usuari, la malaltia, la família, la voluntarietat, etc. Per tal que aquests canvis siguin possibles, és necessari que les organitzacions siguin sensibles a la variable ètica i que l’hagin integrat inclús a la mateixa estratègia. Les direccions generals, les direccions departamentals, els tècnics, el personal d’atenció indirecta i ,en definitiva, totes les línies de l’empresa han de creure i incorporar en el seu discurs i en els seus procediments la variable ètica. És llavors quan parlem realment de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

Modificació de la llei 39/2006 de dependència

31 de gener de 2012

El Real Decret Llei 20//2011, de 31 de desembre, de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera per a la correcció del dèficit públic (BOE no 315 de 31/12/2011), inclou la modificació del primer apartat de la Disposició Final 1a de la Llei de la Dependència, relativa a l’aplicació progressiva de la Llei.

D’acord amb aquesta modificació, es suspèn durant un any (el 2012) la incorporació de nous beneficiaris de la Llei, concretament a aquells que siguin valorats en el Grau I de Dependència Moderada, nivell 2.

La nova redacció de l’apartat primer de la Disposició Final 1a és la següent:

“1. La efectividad del derecho a las prestaciones de dependencia incluidas en la presente Ley se ejercitará progresivamente, de modo gradual, y se realizará de acuerdo con el siguiente calendario a partir del 1 de enero de 2007:

El primer año a quienes sean valorados en el Grado III de Gran Dependencia, niveles 1 y 2.

En el segundo y tercer año a quienes sean valorados en el Grado II de Dependencia Severa, nivel 2.+

En el tercer y cuarto año a quienes sean valorados en el Grado II de Dependencia Severa, nivel 1.

El quinto año, que finaliza el 31 de diciembre de 2011, a quienes sean valorados en el Grado I de Dependencia Moderada, nivel 2.

A partir del 1 de enero de 2013 al resto de quienes sean valorados en el Grado I de Dependencia Moderada, nivel 2.

A partir del 1 de enero de 2014 a quienes sean valorados en el Grado I de Dependencia Moderada, nivel 1.”

Parada per la Fira de Nadal.

4 de desembre de 2011

La Residència de Campdevànol ha preparat la parada per la Fira de Nadal que s'ha realitzat al poble.

Durant la jornada s'han pogut vendre tions, clauers i altres productes que s'han realitzat a la residència. ¡La experiència ha estat tot un èxit!

El sector assistencial homenatja a Vicenç Vicente després de 21 anys al capdavant d'ACRA.

24 de novembre de 2011

La novena edició del certamen organitzat per l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) també distingeix dos projectes sobre gestió de la qualitat i sobre la integració dels conceptes de interculturalitat i de intergeneracionalitat.

La presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, va animar a sumar esforços a tots els agents del sector, tot demanant seguretat per a poder per construir el futur i treballar conjuntament amb l'administració per un model on l’eix de tot el sistema sigui la persona usuària del servei, on les seves aportacions, el seus drets i les seves voluntats siguin respectades per damunt de tot.

El president del Grup VL, Vicenç Vicente, el passat 24 de novembre, va recollir de mans de la presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Cinta Pascual, el guardó a la millor aportació professional de la novena edició dels Premis de l’Associació. El jurat del certamen de referència al sector català de l'atenció a la gent gran va concedir aquest premi per la seva tasca com a president d’ACRA des de la seva fundació, liderant el projecte de promoció del benestar de la gent gran, de la seva qualitat assistencial i qualitat de vida, mitjançant la defensa dels interessos de les empreses i entitats associades, i dels seus clients, en col·laboració amb les administracions.

Durant el seu parlament d'agraïment davant dels gairebé 400 assistents a la gala, que va tenir lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona, Vicente va destacar el paper de la seva família i de totes les persones amb qui ha treballat durant els 21 anys de la seva presidència, així com en la seva trajectòria professional. Després de veure un audiovisual amb els testimonis de protagonistes del sector de l'atenció a les persones -com les exconselleres Anna Simó i Marina Geli o l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias-, l'empresari castellonenc va agrair l'acollida que va donar-li el país des de la seva arribada tot apuntant als convidats que: "Catalunya ha estat la meva escola, vosaltres els meus mestres".

Abans, però, de la cerimònia de lliurament conduïda per Xavier Graset, director i realitzador del programa L'Oracle de Catalunya Ràdio, la presidenta d'ACRA va dirigir-se a l'audiència per animar als agents del sector presents a seguir sumant esforços per tal de sortir de la complicada situació actual. Cinta Pascual també va dirigir-se al conseller de Benestar social i Família, Josep Lluís Cleries, per a demanar-li la seguretat necessària per a poder per construir el futur, així com el fet de treballar conjuntament per un model on l’eix de tot el sistema sigui la persona usuària del servei, on les seves aportacions, el seus drets i les seves voluntats siguin respectades per damunt de tot.

La màxima representant de l'organització empresarial líder en l'atenció a la gent gran a Catalunya, també va recordar que l'administració tindrà a ACRA al seu costat per a defensar que la llei de la dependència compleixi el seus compromisos amb Catalunya, però demanant-li també el compromís de la Generalitat d'estar al costat del sector per a resoldre els problemes que l'afecten directament, i dia a dia.

L'acte va ser presidit per l'honorable Sr. Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i, entre d'altres autoritats, va comptar amb la presència d'alguns guanyadors del guardó a la millor aportació professional en passades edicions com el Molt Honorable Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat de Catalunya, Eulàlia Cucurella, presidenta d'Alzheimer Catalunya i Ferran Jornet, president de SECOT Barcelona.

Primera  < 404 405 406 407 408 409 410 411 412 >  Última


Primer, les persones

Fundació Vella Terra té el recolzament de: